Sporcu Lisansı ve Vize İşlemleri

Lisansınızı aldınız mı?

Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de e-spora yönelik sportif aktiviteler, şampiyonalar, turnuvalar hız kazanmaya başladı. Önümüzdeki dönemde Türkiye’de de resmi olarak gerçekleştirilecek e-spor şampiyonalarında lisans almak öncelikli koşullardan biri olacak. Şu anda Gençlik ve Spor İl ve İlçe Müdürlükleri Sicil Lisans Bölümü’nden kolaylıkla alınabilen e-sporcu lisansları, 14 Aralık 2019 tarih ve 30978 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Sporcu Lisans, Vize ve Transfer Yönetmeliği’ ile birlikte daha da kolaylaştı. Daha önce sağlık belgesi almak, e-sporcu lisansı için şart koşulurken, Türkiye E-Spor Federasyonu,  yeni yönetmeliği baz alarak 10 Ocak 2020 tarihinde bu şartı kaldırmış ve yazılı olarak verilecek sağlık beyanının esas alınacağını duyurmuştu.

Buna göre alt yaş sınırının 6 olduğu e-sporcu lisansı alımında; sporcu lisansına sahip olabilmek için 18 yaşından küçük sporcular için yasal velisinin, 18 yaşını doldurmuş veya 18 yaşından büyük olan sporcular için ise bizzat şahsın "spor yapmaya ve yarışmalara katılmalarında engel bir halinin bulunmadığına" dair verilecek yazılı sağlık beyanı esas alınacak.

E-Sporcu Lisansı vizesi yaptırmayı unutmayın!…

Öte yandan geçtiğimiz yıl lisans çıkaran sporcuların lisans süresi de 31 Aralık 2019 tarihi itibariyle dolduğu için, 2020 yılı için mevcut lisanslarının geçerliliğini sağlaması için vize yaptırmaları gerekiyor. İlk kez lisans alacak veya lisans vize tarihi 31 Aralık 2019 tarihinde dolan ve vize yenilemesi yapacak olan sporcuların, aşağıdaki belgeleri bulundukları illerde bulunan Gençlik ve Spor İl ve İlçe Müdürlükleri’nin Sicil Lisans Bölümü’ne teslim etmeleri gerekiyor.

İlk Defa E-Sporcu Lisansı Alacaklar İçin Gerekli Belgeler

  • Sağlık Beyanı Belgesi
  • 1 adet tescil fişi (Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün web sitesinden indirilerek doldurulacaktır)
  • >Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  • 2 adet vesikalık fotoğraf

E-Sporcu Lisansı Vize Yenileme İçin Gerekli Belgeler

  • Önceki lisans
  • 1 adet vesikalık fotoğraf
  • Sağlık Beyanı Belgesi
  • Vize formu (Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün web sitesinden indirilerek doldurulacaktır)

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Görüntüle