METU GEEX E-Spor Turnuvası’nda LoL ve CS:GO şampiyonları belli oldu

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Elektronik Sporlar Topluluğu’nun bu yıl ilk kez düzenlediği elektronik oyun ve eğlence etkinliği METU GEEX; 9-10 Mart tarihlerinde ODTÜ Spor Merkezi’nde bin 500’ü aşkın e-spor tutkununu bir araya getirdi. Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye E-Spor Federasyonu’nun (TESFED) resmi olarak onayını alan ve Ankara’nın ilk resmi e-spor etkinliği ünvanına sahip olan METU GEEX E-Spor Turnuvası, League of Legends (LoL) ve Counter Strike: Global Offensive (CS:Go) şampiyonalarının yanı sıra, influencer sohbetleri, cosplay-kostüm yarışmaları ve fuaye alanında e-spor ekosistemi içinde yer alan birçok markaya ev sahipliği yaptı.

Etkinlik çerçevesinde gerçekleştirilen e-spor turnuvasına ODTÜ E-Spor Topluluğu dışında Ankara Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi 5’er kişilik Counter Strike: Global Offensive Takımı ve 5’er kişilik League of Legends Takımı’ndan oluşan e-sporcuları katılım gösterdi. Ankara’daki ilk resmi ‘League of Legends ve Counter Strike: Global Offensive Şampiyonaları’ özelliği taşıyan METU GEEX e-spor müsabakaları, etkinlik alanında kurulan ekranlardan ve online tv yayın platformlarından canlı olarak izlendi.

LoL Şampiyonası’nın kazananı Gazi Üniversitesi oldu

METU GEEX’te ilk gün Ankara Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi, ODTÜ, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi E-Spor Takımları’nın müsabakalarına sahne oldu. METU GEEX LoL Şampiyonası’na katılım göstermeyen İTÜ E-Spor Takımı LoL sporcuları turnuvadan diskalifiye oldu. Yapılan eleme müsabakaları sonucunda yarı finalde Hacettepe Üniversitesi’ni 1-0 yenen Gazi Üniversitesi E-Spor Takımı ile Boğaziçi Üniversitesi’ni 1-0 yenen ODTÜ E-Spor Takımı finale çıktı.

Finalde karşı karşıya gelen Gazi Üniversitesi E-Spor Takımı ile ODTÜ E-Spor Takımı arasında yapılan mücadelede oyunu 2-1 kazanan Gazi Üniversitesi E –Spor Takımı LoL Şampiyonası’nın birincisi olarak kupanın sahibi oldu. LoL Şampiyonası’ndaki ikincilik kupasını ODTÜ alırken, üçüncülük kupasını ise Boğaziçi Üniversitesi’ni 1-0 yenen Hacettepe Üniversitesi aldı.

CS:Go’da kıyasıya mücadele Ankara Üniversitesi’nin

METU GEEX’te ikinci gün Counter Strike: Global Offensive Şampiyonası yapıldı. Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, ODTÜ, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Counter Strike:GO e-spor akımlarının kıyasıya mücadelesine sahne oldu. Yapılan eleme müsabakaları sonucunda yarı finalde Hacettepe Üniversitesi’ni 16-12 yenen Ankara Üniversitesi E-Spor Takımı ile Gazi Üniversitesi’ni 16-8’lik skorla yenen ODTÜ E-Spor Takımı finale çıktı.

Finalde karşı karşıya gelen Ankara Üniversitesi E-Spor Takımı ile ODTÜ E-Spor Takımı arasında yapılan mücadeleyi 16-14 ve 19-16’lık skorlarla Ankara Üniversitesi 2-0 galip gelerek CS:Go Şampiyonası’nın birincisi oldu. CS:Go Şampiyonası’nın ikincilik kupasını ODTÜ alırken, üçüncülük kupasını ise Hacettepe Üniversitesi’nin maçtan çekilmesi sonucu hükmen 16-0 olarak galip gelen Gazi Üniversitesi aldı.

Ankara’da ilk kez resmi e-spor turnuvası olarak gerçekleştirilen METU GEEX E-Spor Turnuvası’nda, LoL Şampiyonası ve CS:Go Şampiyonası birincilik, ikincilik ve üçüncülük kupa ve madalyaları, Türkiye E-Spor Federasyonu Ankara İl Temsilcisi Yunus Argan tarafından e-spor oyuncularına takdim edildi.

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Görüntüle