LoL’ün Kış Mevsimi Şampiyonu 1907 Fenerbahçe E-Spor oldu

Vodafone FreeZone Şampiyonluk Ligi’nde yer alan League of Legends Kış Mevsimi şampiyonasında 1907 Fenerbahçe E-spor ipi göğüsledi. İstanbul’da Riot Games E-Spor Sahnesi’nde yapılan League of Legends Kış Mevsimi Finali’nde Bahçeşehir SuperMassive ile 1907 Fenerbahçe E-spor karşı karşıya geldi. Müsabakaları izleyenler arasında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanı sıra, Türkiye E-Spor Federasyonu Başkanı Alper Afşin Özdemir, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, Riot Games Türkiye Ülke Müdürü Bora Koçyiğit ve çok sayıda e-spor sever katılım gösterdi.

Önceki yıllarda finale sıklıkla adını yazdıran Bahçeşehir SuperMassive’in aksine, 1907 Fenerbahçe E-spor takımı, ilk kez finale çıkma başarısı gösterdi. Yapılan final müsabakasında 1907 Fenerbahçe E-Spor takımı, Bahçeşehir SuperMassive karşısında 3-0 üstünlük sağlayarak League of Legends Kış Mevsimi Şampiyonluk kupasını almayı başardı.

Müsabaka sonunda yapılan kupa töreninde kazanan takıma kupasını  Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk takdim ederken, Vodafone FreeZone Şampiyonluk Ligi Kış Mevsimi Finali’nin en değerli oyuncusu seçilen orta koridor oyuncusu Ruin’in ödülünü ise Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy verdi. Oyuncuları tebrik eden Selçuk, yaptığı değerlendirmede dijital oyunların gençler arasında tüm dünyada hızlı bir gelişme gösterdiğini kaydederek, dijital oyunlarda spor ruhunun gelişmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve "Dijital hayatı olumlu bir yere kanalize etmek ve bu konuyu olumlu bir enerjiye çevirmek bizim açımızdan gerçekten önemli. Türkiye'de de çocuklarımızın, gençlerimizin bilişimle uğraşını olumlu yönlere kanalize etmek gibi bir çabamız da var. Burada birçok ayrı takımdan gençlerin aynı salonda yan yana oturuyor olması da bu işin centilmenlik ruhunun ne kadar geliştiğini göstermesi açısından da önemli" şeklinde konuştu.
LoL Kış Mevsimi Finali’nde şampiyonluğa ulaşan 1907 Fenerbahçe E-Spor, Avrupa'da yapılacak senenin ilk uluslararası etkinliği olan 2019 Sezon Ortası Turnuvası için  Türkiye’yi temsil etme hakkı kazanırken, 1-14 Mayıs tarihleri arasında Vietnam’ın Ho Chi Minh ve Hanoi şehrinde düzenlenecek ön elemelere katılma fırsatı yakaladı. 1907 Fenerbahçe E-Spor takımı Vietnam’da yapılacak öne elemeleri geçerse, 17-19 Mayıs tarihleri arasında Taipei şehrinde düzenlenecek finalde mücadele etme hakkı kazanacak.

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Görüntüle