Küresel Espor Federasyonu, Avrupa Espor Geliştirme Federasyonu'nu kuruyor.

Küresel Espor Federasyonu, Avrupa Espor Geliştirme Federasyonu'nu kuruyor.

EEDF, son Avrupa Oyunları Espor Şampiyonalarının başarısını temel alıyor ve Avrupa espor topluluklarında sürdürülebilir büyümeyi destekliyor.

Küresel Espor Federasyonu, Avrupa Espor Geliştirme Federasyonu'nun (EEDF) kurulduğunu duyurmaktan gurur duyar. Bu kilometre taşı, Polonya'nın Katowice kentinde düzenlenen açılış Avrupa Oyunları Espor Şampiyonası'nın doğrudan mirasıdır. EEDF'nin oluşturulması, GEF'in dünya çapındaki espor topluluklarının sürdürülebilir büyümesini ve gelişimini destekleme konusundaki sarsılmaz taahhüdünün altını çiziyor.


EEDF, Afrika Espor Geliştirme Federasyonu, Pan Am Espor Geliştirme Federasyonu ve yakın zamanda kurulan Okyanusya Espor Geliştirme Federasyonu dahil olmak üzere bölgesel Kalkınma Federasyonlarında görülen başarılara katılıyor. Bu Geliştirme Federasyonları, GEF'in küresel espor topluluğuna hizmet etme misyonu doğrultusunda birlikte değerli kaynaklar, eğitim ve destek sağlıyor.


Avrupa Espor Geliştirme Federasyonu Başkanı Andrzej Kraśnicki , lansmandan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Avrupa Espor Geliştirme Federasyonu'nun kurulması, Avrupa esporları için önemli bir adımdır. Ulusal federasyonlar, organizasyonlar ve paydaşlar geliştirerek, yetenekleri besleyen, kapsayıcılığı teşvik eden ve Avrupa çapında esporun sürdürülebilir büyümesini sağlayan bir ortam geliştirmeyi amaçlıyoruz.”


Küresel Espor Federasyonu Başkanı Chris Chan , EEDF'nin kuruluşunun önemi hakkında şu yorumu yaptı: “Avrupa Espor Geliştirme Federasyonu'nun Avrupa espor ortamını güçlendirmede çok önemli bir rol oynayacağına inanıyoruz. Bu lider kadrosu, İngiliz Milletler Topluluğu Espor Şampiyonası'ndan İstanbul 2022 Küresel Espor Oyunları ve son Avrupa Oyunları Espor Şampiyonası 2023'e kadar Avrupa portföyümüzde merkezi bir rol oynadı. Liderlik ekibi, canlı ve küresel olarak bağlantılı bir espor ekosistemi yaratmaya kendini adamış durumda. ”


Avrupa Espor Geliştirme Federasyonu şu kişiler tarafından yönetilmektedir:

Başkan:

Andrzej Kraśnicki (Polonya)

Avrupa Oyunları Espor Şampiyonası 2023 Organizasyon Komitesi Başkanı; EOC İcra Komitesi üyesi; ANOC Yürütme Konseyi; ve WADA Vakfı Kurulu.

Başkan Vekili:

Chester King (İngiltere)

GEF Başkan Yardımcısı; İngiliz Espor Federasyonu CEO'su

​Aurelia Ruetsch (Fransa)

GEF Yönetim Kurulu Üyesi;

Başkan, Avrupa Oyunları Espor Şampiyonası 2023 Koordinasyon Komisyonu

Alper Afşin Özdemir (Türkiye)

Türkiye Espor Federasyonu Başkanı; GEF Yönetim Kurulu Kıdemli Danışmanı

Genel Sekreter:

Samy Bessi (Belçika)

Başkan Yardımcısı, Belçika Espor Federasyonu

Avrupa Espor Geliştirme Federasyonu, Avrupa espor alanında yenilikçi işbirliği ve topluluk oluşturma için bir katalizör görevi görecek. EEDF, stratejik girişimleri aracılığıyla sporcuları güçlendirmeyi, tabandan gelen girişimleri desteklemeyi ve bilgi ve en iyi uygulamaların alışverişini kolaylaştırmayı amaçlamaktadır.

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Görüntüle