E-Spor Tutkunları Ankara’da METU GEEX’te Buluşuyor

E-spor dünyası, 9-10 Mart tarihlerinde ODTÜ Elektronik Sporlar Topluluğu’nun Ankara’da düzenleyeceği ve 8 üniversitenin e-spor topluluklarının katılım göstereceği elektronik oyun ve eğlence etkinliği METU GEEX’te bir araya geliyor.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Elektronik Sporlar Topluluğu’nun bu yıl ilk kez düzenleyeceği elektronik oyun ve eğlence etkinliği METU GEEX; 9-10 Mart tarihlerinde ODTÜ Spor Merkezi’nde bin 500’ü aşkın e-spor tutkununu bir araya getirecek. Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye E-Spor Federasyonu’nun (TESFED) resmi olarak onayını alan ve Ankara’nın ilk resmi e-spor etkinliği ünvanına sahip olacak METU GEEX, e-spor turnuvalarının yanı sıra, influencer sohbetleri, cosplay-kostüm yarışmaları ve fuaye alanında e-spor ekosistemi içinde yer alan birçok markaya ev sahipliği yapacak.

Etkinlik çerçevesinde gerçekleştirilecek e-spor turnuvasına ODTÜ E-Spor Topluluğu dışında Ankara Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nin 5’er kişilik Counter Strike:GO takımı ve 5’er kişilik League of Legends (LoL) takımından oluşan e-sporcuları katılım gösterecek. Türkiye çapındaki ilk ‘Resmi Üniversiteler Arası League of Legends ve Counter Strike: Global Offensive Turnuvaları’ özelliği taşıyan METU GEEX e-spor müsabakaları, etkinlik alanında kurulacak ekranlardan ve online tv yayın platformlarından canlı olarak izlenebilecek.

Sosyal medya ünlüleri ile e-spor sohbetleri

E-spor dünyasının yakından tanıdığı, yayın kanallarında ve sosyal medyada büyük kitlelere ulaşan Ferit ‘Wtcn’ Karakaya, Tuna ‘PintiPanda’ Akşen, Can Sungur, Enis Kirazoğlu ve POST42 ekibi de iki gün boyunca düzenlenecek sohbet oturumlarında e-spor severlerle bir araya gelecek. Oyun ve yayıncılığın merak edilenlerini, kendi tecrübeleri üzerinden ziyaretçilerle paylaşacaklar.

Birbirinden güzel kostümlerin arasında, alanında uzman jüriler tarafından en iyi kostümlerin ödüllendirileceği ‘cosplay yarışması’ da oyun ve e-spor dünyasının birçok unsurunu bir araya getirecek METU GEEX etkinliğinin bir parçası. Etkinlik süresince cosplay yarışmacıları yaratıcı yönlerini sergileyerek hem sevdikleri karakterleri tanıtacak hem de etkinliğe renklilik katacak.

ODTÜ Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek etkinlik alanında kurulacak fuaye alanı, aynı zamanda e-spor dünyası için ürün sunan firmaların da katılımına açık olacak. Birçok markanın birbirinden farklı standlarıyla ve çeşitli masa oyunlarıyla katılım göstereceği etkinlikte ziyaretçiler, e-spora dair en güncel ve en son teknolojiye sahip ürünleri bir arada görme fırsatı yakalayacak.

Etkinlik hakkında daha detaylı bilgi ve katılım için www.metugeex.com ziyaret edilebilir.

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Görüntüle